Apteekin palvelut

Tapuli Apteekki palvelee jokaista asiakasta yksilöllisesti ja luotettavasti. Pätevä henkilökuntamme opastaa sinua hankkimiesi tuotteiden käytössä.

Avainasiakkuus kannattaa

Avainasiakkaanamme voit hyödyntää monia rahanarvoisia etuja. Liity avainasiakkaaksi Tapuliapteekissa tai täytä liittymislomake verkossa.

Lääkehoidon kokonaisarviointi

SONY DSCLääkehoidon kokonaisarviointi tuo lisäturvaa lääkkeidesi käyttöön. Kun apteekki huomioi eri lääketuotteiden päällekkäisyydet ja yhteisvaikutukset, voit paremmin ja vältyt turhilta sivuvaikutuksilta. Meiltä saat lääkekortin, jonka tietojen perusteella myös lääkärin on helpompi suunnitella hoitoasi.

Apteekin farmaseuttisista lisäpalveluista vastaa lääkehoidon kokonaisarvioinnin erityispätevyyden suorittanut proviisori Anna Siipilehto.

Annosjakelu

Lääkkeiden annosjakelu auttaa erityisesti iäkkäitä ihmisiä selviytymään päivittäisestä lääkehoidostaan kotona. Ennen annosjakelun aloittamista asiakkaan kokonaislääkitys tarkistetaan yhteistyössä lääkärin kanssa.

Pakkaamme lääkkeet annoskohtaisesti ottojärjestykseen kahden viikon eriin. Annosjakelu maksaa 8,50 euroa/viikko. Kysy lisätietoja apteekista.

Reseptien uusiminen

Apteekkimme voi uusia puolestasi reseptejä puhelimitse. Myös sähköisiä, e-reseptejä, voidaan uusia tietyin ehdoin. Uusittavaksi kelpaavat alle vuosi sitten kirjoitetut reseptit, joiden lääkkeet on käytetty loppuun. Yksityislääkärien tavoittaminen voi viedä hieman kauemmin riippuen heidän vastaanottoajoistaan. Uusittaviksi hyväksyttävien lääkkeiden tulee olla pitkäaikaissairauksiin tarkoitettuja (esim. antibiootteja ja unilääkkeitä emme voi uusia).

Lääkejätteiden vastaanotto

Vanhentuneet tai muuten käyttämättä jääneet lääkkeet luokitellaan ongelmajätteiksi. Niiden hävittäminen vaatii erikoiskäsittelyn. Tuo kotonasi olevat lääkejätteet apteekkiin, me toimitamme ne edelleen ongelmajätelaitokselle. Tämä palvelu on maksutonta.

Lajittele lääkkeet näin:

  • Poista tabletit alkuperäispakkauksista ja pakkaa ne läpinäkyvään muovipussiin
  • Elohopeakuumemittarit erillään
  • Voiteet, aerosolit ja nestemäiset lääkkeet omissa pakkauksissaan
  • Jodia sisältävät lääkkeet erillään
  • Ruiskut ja neulat erillään

 

Hyödylliset terveyslinkit

Kela
Terveyskeskus
Lääkeopas
sairaslapsi.com
rokote.fi
Kanta

Apteekin asiantuntijat

Osaava henkilökuntamme auttaa sinua kaikkien apteekkituotteiden valinnassa ja käytössä.

Proviisorin tutkinto on yliopiston ylempi ja farmaseutin tutkinto alempi korkeakoulututkinto. Proviisorit ja farmaseutit opastavat asiakkaita sekä resepti- että itsehoitolääkkeiden oikeassa käytössä.

Tekniset apulaiset ovat koulutukseltaan farmanomeja, lääketyöntekijöitä tai lääketeknikkoja. He ovat tärkeitä avustajia apteekin palveluprosesseissa.